След преброяването на 98% от гласовете  партията на Фицо Смер

...
След преброяването на 98% от гласовете  партията на Фицо Смер
Коментари Харесай

Партията на Роберт Фицо печели парламентарния вот в Словакия

След преброяването на 98% от гласовете  партията на Фицо Смер – Социална народна власт води с 23,37% от гласовете. Либералната " Прогресивна Словакия " (ПС) следва с 16,86%, а   " Глас – Социална народна власт ", която може да се трансформира в решителен фактор за образуването на идващото държавно управление, е на трето място с 15,03 %.

 

Бившият сътрудник на Фицо и водач на лявата партия " Глас " Петер Пелегрини остави отворени опциите си за бъдещи обединения.

Правителство, ръководено от Фицо и неговата партия Смер-СД,  Словакия, член на НАТО, би се включило към Унгария, с цел да оспори консенсусната позиция на Европейския съюз във връзка с поддръжката за Украйна, тъкмо когато блокът се стреми да резервира единството си в опълчването на съветската инвазия.

 

Партията на Фицо е по-националистическа и обществено консервативна, подлага на критика обществения демократизъм, който съгласно нея е натрапен от Брюксел.

Тя може да се съюзи с " Глас ", която се отдели от Смер-СД през 2020 година, с националистическата Словашка национална партия, която завоюва 5,68 на 100 от гласовете.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР